Camişerif Mah., 5232 Sk., Buğdaycı İşhanı, Kat: 2, No : 11, Mersin, Türkiye
0324 238 04 38
info@meypal.com.tr

Kiraz

Meypal

Kiraz 

Eşsizliği yeniden keşfetmek:
Küreselleşme, gıda ve beslenme dahil olmak üzere hayatımızın her yönünü etkiliyor. Standardizasyon kavramı o kadar yaygınlaştı ki bazı ürünler artık “Premium” olarak sınıflandırılmaya başladı ve üretildikleri yerlerdeki yerel tüketicilerin bile erişemeyeceği
ürünler haline geldi.

Bilim dünyasında Prunus avium olarak bilinen kiraz, yaz mevsiminin olmazsa olmazlarından biridir. Tatlılardan meyve tabaklarına suyunun sıkılmasından reçelinin yapılmasına kadar hayatın hemen her alanında tüketilen meyve, sağlıklı ve bir o kadar da
lezzetlidir.
Dünyanın pek çok yerinde yetiştirilen kiraz, Türkiye’de de bolca bulunmaktadır. İklim koşulları sağlandığında oldukça verimli olabilmektedir. Uluslararası kiraz üretimine göz gezdirildiğinde listenin başında Türkiye’yi görebilmek mümkün. Dolayısıyla kiraz ihracatının Türkiye ekonomisine büyük katkısı olduğu söylenebilir.
Kiraz Çeşitleri 

Oldukça farklı lezzette birçok farklı isimde kiraz çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden en bilinenleri Edirne, Napolyon ve turfanda kirazlardır. Orta sertlikte ve oldukça verimli olan bu türlerin dışında early lory, vista, stella kirazları da bulunmaktadır. Karagevrek, karabodur türleri halk arasında bilinen merkezi Türkiye olan kiraz çeşitleridir. Bu çeşitlerin yanında 0900 ziraat, Van, bing, berryessa kirazları da kiraz isimleri arasında yer almaktadır. Farklı dönemlerde ve tatlarda olan bu türlerin sertlikleri ve verimlilikleri de değişkenlik göstermektedir.