Camişerif Mah., 5232 Sk., Buğdaycı İşhanı, Kat: 2, No : 11, Mersin, Türkiye
0324 238 04 38
info@meypal.com.tr

Nar

Meypal

Nar

Meypal’da bizler organik tarımın özel bir önem gösterilmeye değer bir konu olduğunu düşünmekteyiz.

Nar

Nar, kınagiller familyasından içinde küçük çekirdekleri ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecikten oluşmuş, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen, bir meyve türü. Vikipedi
Besin Değerleri
Nar
Porsiyon Miktarı: 100 g
Kalori (kcal) 82
Toplam yağ 1,2 g
Doymuş Yağ 0,1 g
Çoklu Doymamış Yağ 0,1 g
Tekli Doymamış Yağ 0,1 g

Nar çeşitleri

HiCAZ NAR

Antalya Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü
(BATEM) tarafından tescilli, gerek iç gerekse dış pazarda en çok tutulan nar çeşididir. Türkiye nar ihracatının büyük bölümü Hicaz nar’dır. Geççi, bölgeye ve mevsime bağlı olarak 5-25 Ekim arasında hasat edilir. Soğuktan zararlanma eşiği ağaç için -100C dir. Mayhoş nardır. Depolamaya çok uygundur uygun koşullarda 6 ay depolanabilir.

WONDERFUL

Dış kabuk Koyu kırmızı dane rengi kırmızıdır. Meyve büyüküğü büyük orta arasında olup özellikle